Search
Close this search box.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Διακρίσεις σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο για τη Γλυφάδα

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

24 μαθητές από την Α΄ και Δ΄ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας και δύο συνοδοί καθηγητές, η κα Δέσποινα Κυριακάκη από την Α΄ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας και ο κ. Βασίλειος Ραυτόπουλος από τη Δ΄ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας συμμετείχαν στην ημερίδα Euroscola που πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου 2016 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Η ελληνική αποστολή A for Athenians ήταν άρτια προετοιμασμένη από τους συνοδούς καθηγητές, οι οποίοι  συνεργάστηκαν για τις ανάγκες της ημερίδας με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τον υπεύθυνο του προγράμματος Euroscola, κ. Άγγελο Καπετανίδη, ο οποίος καθοδήγησε την ομάδα σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της.Οι μαθητές επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο κατά την ημερίδα, καθώς διατύπωναν συχνά ερωτήσεις προς τους συντονιστές, τόσο στην αρχική ενημέρωση στο ημικύκλιο όσο και μετά την εργασία στις επιμέρους επιτροπές.

maritina asimwtou

Η επιτυχής παρουσία της ομάδας συνεχίστηκε, καθώς η μαθήτρια Χριστίνα-Μαρία Ασημωτού (μαθήτρια του 2ου Λυκείου Γλυφάδας) κατέλαβε το προεδρείο στην επιτροπή «Μετανάστευση και Ένταξη». Επιπλέον, ο μαθητής Κωνσταντίνος Τσακιρόπουλος αναδείχθηκε ένας από τους νικητές του παιχνιδιού Eurogame.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι μαθητές και οι καθηγητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους διοικητικούς υπαλλήλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επιπλέον, οι μαθητές εξοικειώθηκαν με τη διαδικασία της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου παίρνοντας οι ίδιο το ρόλο των ευρωβουλευτών. Ταυτόχρονα, συνυπήρξαν σε διεθνείς ομάδες ενισχύοντας τις δεξιότητες επικοινωνίας τους στην αγγλική γλώσσα και αλληλεπίδρασαν με μαθητές από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες καλλιεργώντας  με αυτόν τον τρόπο διαπολιτισμική συνείδηση. Επίσης, έκαναν νέες γνωριμίες με μαθητές από τις χώρες που συμμετείχαν στην ημερίδα, με τους οποίους διατηρούν ήδη επαφές μέσω των κοινωνικών δικτύων. Σε επίπεδο εκπαιδευτικών, οι συνοδοί καθηγητές γνωρίστηκαν με συναδέλφους τους από άλλες χώρες με τους οποίους συζήτησαν για το πρόγραμμα Euroscola και τις διαδικασίες επιλογής των μαθητών. Τέλος, διατυπώθηκε από καθηγητές των σχολείων που συμμετείχαν στην ημερίδα η πρόταση για δημιουργία συνεργασιών μεταξύ των σχολείων σε περαιτέρω δράσεις, ως συνέχιση και προέκταση της συμμετοχής τους στην ημερίδα Euroscola.

 

Η βράβευση της μαθήτριας Χριστίνας-Μαρίας Ασημωτού από το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου

Στην αποχαιρετιστήρια γιορτή με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Γλυφάδας έγινε ένα πραγματικό πάρτι. Ένα πάρτι που είχε βραβεύσεις, απολυτήρια, ζωντανή μουσική, χορωδία, barbequeκαι πολλά χαμόγελα. Ξεκινώντας η βραδιά το λόγο πήραν οι διευθυντές των σχολείων του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων. Έκαναν ανασκόπηση στα γεγονότα της σχολικής χρονιάς που έκλεισε τον κύκλο της και ευχήθηκαν στους μαθητές που αποφοιτούν καλή σταδιοδρομία.

Η όμορφη βραδιά ξεκίνησε με τις βραβεύσεις των μαθητών. Η διάκριση που πέτυχε σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο η Μαριτίνα (Χριστίνα – Μαρία Ασημωτού) κάνοντας περήφανη την ελληνική αποστολή των μαθητών αλλά και τους συμμαθητές στο σχολείο ήταν αναμενόμενο να αναφερθεί στη γιορτή. Το βραβείο στη μαθήτρια παρέδωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ευχόμενος καλή σταδιοδρομία, πάντα επιτυχίες και με την προτροπή «να ακολουθήσει η Μαριτίνα Ασημωτού αυτό που πραγματικά επιθυμεί και γιατί όχι να μην τη δούμε μια ημέρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» είπε με χαμόγελο. Η Μαριτίνα Ασημωτού στο σύντομο χαιρετισμό της έκανε αναφορά στην ωραία εμπειρία που είχε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ευχαρίστησε γονείς και καθηγητές αλλά και το Δήμαρχο για την τιμή της βράβευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εργασία της Μαριτίνας Ασημωτού βγήκε 3η  στη διαδικασία επιλογής της Α΄ και Δ΄ Αθήνας από τη διαγωνιστική διαδικασία που ακολουθήθηκε πριν φύγει η αποστολή των μαθητών στο εξωτερικό και μάλιστα εκεί κατέλαβε το προεδρείο στην επιτροπή «Μετανάστευση και Ένταξη». Ο τίτλος της εργασίας… «Το Ε.Κ. μετά τη Συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιο ενισχυμένο ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη και πως μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη;».


IMG_4417_s
IMG_4418_s IMG_4426_sgiorti_IMG_4435_s

Στη συνέχεια δόθηκε βραβείο και σε συμμαθητές που διακρίθηκαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αλλά και στον ηθοποιό Δημήτρη Μάριζα που είχε αναλάβει τη θεατρική ομάδα του σχολείου. Η μεγαλύτερη χαρά έγινε με την απονομή των απολυτηρίων. Το τυπικό μέρος της βραδιάς είχε ολοκληρωθεί. Στο προαύλιο έπαιζε ζωντανή μουσική από το μαθητικό συγκρότημα ενώ νωρίτερα είχε τραγουδήσει και η παιδική χορωδία. Και του χρόνου!

IMG_4442_s IMG_4450_s

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Ιουλίου 2016]

Scroll to Top