Search
Close this search box.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με 68,23% αναδείχτηκε Δήμαρχος από την 1η Κυριακή ο Γιάννης Κωνσταντάτος

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Οι δημότες του Ελληνικού Αργυρούπολης έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα από την πρώτη Κυριακή και έδωσαν ισχυρή εντολή στον Γιάννη Κωνσταντάτο. Ο νυν Δήμαρχος όπως έδειξε το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, διατήρησε σταθερά τα ποσοστά του 2014 και μάλιστα τα αύξησε σε τέτοιο βαθμό που από τον πρώτο γύρο να καθαρίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και να εκτοξεύσει τη διαφορά. Ο Γιάννης Κωνσταντάτος αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο που όμως παρέμεινε και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ο Χρήστος Κορτζίδης.
Αξιοσημείωτο ότι τα ποσοστά και των υπολοίπων παρατάξεων κινήθηκαν σε πτωτικά επίπεδα και σε μερικές περιπτώσεις ακριβώς στο μισό, αν συγκρίνει κανείς το κοντινό… 2014. Γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει τα επιτελεία των συνδυασμών για το αν θα πρέπει να τεθούν νέες βάσεις και αλλαγή πολιτικής επικοινωνίας.
Στο νέο δημοτικό συμβούλιο η «Ενωμένη Πόλη» θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία με 22 έδρες (από τις 17 που είχε το 2014) και θα ακολουθεί ο Χρήστος Κορτζίδης με 4 έδρες, ο Γιώργος Ιωαννίδης με 2, ο Κώστας Στέφας με 2, και οι Θεόδωρος Μπούφης, Γαζής Μιχάλης και Νάσος Σπυρόπουλος με 1 έδρα έκαστος. Εκτός δημοτικού συμβουλίου έμεινε ο Γιώργος Μαρκόπουλος που δεν κατάφερε να αγγίξει το ποσοστό που θα του έδιδε έστω και μια έδρα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εγγεγραμμένοι στο δήμο ήταν αυξημένοι συγκριτικά με το 2014, σε 38.736 από 35.838. Στην κάλπη όμως προσήλθαν 25.319 (65,36%) ενώ το 2014προσήλθαν 24.110 (67,27%). Το ποσοστό της αποχής δεν μειώθηκε και δεν ξέφυγε του γενικότερου κανόνα.

• ΠΡΟΣΟΧΗ: Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται δύναται να αλλάξει καθώς τα αποτελέσματα προέρχονται από το ΥΠΕΣ με βάσει την ενσωμάτωση σταυρών στο 100% (75/75 ΕΤ), όμως τα τοπικά συμβούλια και οι κοινότητες δεν έχουν ενσωματωθεί στη σταυροδοσία. Είναι ενδεικτικά και αναμένεται να επικυρωθούν από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Συνεπώς θα δημοσιευτούν σε προσεχές φύλλο μας.

Αργυρούπολη

Ελληνικό

Μετεκλογικές Ευχαριστίες και Ανακοινώσεις

Το κλείσιμο της κάλπης διαδέχτηκαν οι ευχαριστίες και οι ανακοινώσεις από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που συμμετείχαν στην αναμέτρηση της 26ης Μαΐου 2019.

Ανακοίνωση του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου
«Οι δημοκρατικές πόλεις του Ελληνικού και της Αργυρούπολης, οι πόλεις των μεγάλων κοινωνικών κατακτήσεων, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, των ανθρώπων της εργασίας και του μόχθου, των ανθρώπων που αγαπούν τη δημιουργία, το φως, τη ζωή, την ανάπτυξη και την εξέλιξη, μίλησαν ξεκάθαρα και έδωσαν ένα καθαρό μήνυμα ότι θέλουν να συνεχίσουν την πορεία ανάπτυξης που έχουμε θέσει στο δήμο μας εδώ και 5 χρόνια.
Είναι μια μεγάλη στιγμή, τόσο για εμένα προσωπικά ως Δήμαρχο, όσο και για την “Ενωμένη Πόλη”, τη δημοτική παράταξη των ανθρώπων της, που έφεραν τη μεγάλη ανατροπή, μέσα από το έργο τους, και την προσπάθειά τους.
Δεσμεύομαι προσωπικά, ότι από σήμερα συνεχίζουμε κανονικά, με αμείωτο ρυθμό την υλοποίηση του προγράμματος και του οράματος που έχουμε για τον τόπο μας, ώστε να καταστήσουμε τον δήμο μας, πόλη πρότυπο σε όλη την Ελλάδα.
Η εμπιστοσύνη σας μας δικαιώνει. Σας ευχαριστώ».

«Δημοκρατική Συνεργασία» – Χρήστος Κορτζίδης
«Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Νέοι και Νέες,
Στις εκλογές ο λαός της πόλης μας έδωσε ένα ισχυρό ποσοστό στην Ενωμένη Πόλη.
Η παράταξή μας δεν πέτυχε τους εκλογικούς της στόχους και παίρνοντας τη δεύτερη θέση περιορίστηκε στο 11,36%.
Θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα τόσο στο δήμο μας όσο και ευρύτερα, πρέπει να μας προβληματίσει όλες και όλους. Πώς προέκυψε και τι συνέπειες θα έχει.
Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε την παρουσία και τη δράση μας, θα ανανεώσουμε και θα ενδυναμώσουμε τη σχέση και τους δεσμούς με τον λαό της πόλης μας, προσπαθώντας να υπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αξίες, τις αρχές και τις θέσεις μας, το δίκιο και το συλλογικό συμφέρον!
Ευχαριστούμε θερμά όσες και όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους, τα μέλη και στελέχη της παράταξής μας που έδωσαν αυτή τη δύσκολη μάχη!»

«Ξανά η πόλη μπροστά» – Κώστας Στέφας
«Η εκλογική διαδικασία έδειξε ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του Ελληνικού και της Αργυρούπολης εμπιστεύτηκε για την επόμενη τετραετία τον Δήμαρχο Ιωάννη Κωνσταντάτο και την παράταξή του, Ενωμένη Πόλη. Συγχαρητήρια από εμάς. Οι προσδοκίες πλέον για το μέλλον της πόλης μας είναι πολλές και ελπίζουμε να υλοποιηθούν».

«Ελληνικό Αργυρούπολη Πρώτη Πόλη» – Νάσος Σπυρόπουλος
«Την ημέρα που αποφασίσαμε οι συνεργάτες μου και εγώ να θέσουμε υποψηφιότητα στις Δημοτικές εκλογές γνωρίζαμε την δυσκολία του εγχειρήματος.
Προτάξαμε ως βασικό κάλεσμα για τον δημότη να συνταχθεί μαζί μας ΑΣΥΜΒΊΒΑΣΤΑ, κάναμε γνωστό ότι δεν έχουμε την στήριξη κομματικών γραφείων, είπαμε την αλήθεια για την κατάσταση που ζει η Ελλάδα σήμερα, ήδη βρισκόμασταν στον αντίποδα της πολιτικάντικης ορθότητας.
546 δημότες συστρατεύθηκαν μαζί μας.
546 δημότες μας εμπιστεύθηκαν.
546 δημότες μας έδωσαν μια έδρα στο δημοτικό συμβούλιο.
Γι΄ αυτούς τους δημότες θα παραμείνουμε ΟΡΘΙΟΙ,ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ και ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ.
Η έκφραση του Διονυσίου Σολωμού ” Βασανισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε” ευχόμαστε στην Δημοτική τετραετία 2019 – 2023 να μην επαληθευθεί στην Πόλη μας.
ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 1 Ιουνίου 2019]

Scroll to Top