Άλιμος: Αισιόδοξα μηνύματα και πνοή πήρε ο Θάνος Ορφανός

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Δυναμωμένος παρουσιάστηκε ο Θάνος Ορφανός, πρώην Δήμαρχος Αλίμου και επικεφαλής παράταξης «Άλιμος Εδώ Ζούμε», το πρωινό της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2019 στην εκδήλωση που πραγματοποίησε με αφορμή την ανταλλαγή ευχών και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η αίθουσα του Β’ ΚΑΠΗ Αλίμου αποδείχτηκε άριστη επιλογή αφού κατάφερε να γεμίσει ασφυκτικά. Βέβαια οι διοργανωτές είχαν προνοήσει και είχαν τοποθετήσει και εκτός αιθούσης μεγάφωνα για εκείνους που έμειναν απέξω.
Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Θάνος Ορφανός καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους και αμέσως μπήκε στο θέμα χωρίς να κουράσει και να μακρηγορήσει. Δήλωσε παρών στην πρώτη γραμμή στις εκλογές του Μαΐου, έθιξε τρωτά σημεία της σημερινής δημοτικής αρχής, εστίασε σε καίριες παρεμβάσεις που έχει κάνει άλλωστε και η παράταξή του στα δημοτικά συμβούλια της θητείας που διανύουμε.
Ο Θάνος Ορφανός είναι έμπειρος και αυτό φάνηκε και από τον τρόπο ομιλίας του. Άλλαζε την φωνή του δίνοντας έμφαση εκεί που πρέπει και γλύκανε όταν απηύθυνε ευχές προς όλους για τη νέα χρονιά. Μεταξύ άλλων έθιξε τα εξής:
• Την πλήρη αδιαφάνεια στην οικονομική διαχείριση,
• Την επιλογή έργων μόνο για επίδειξη και προβολή και όχι ουσίας και ανάπτυξης, πέρα από όσα παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση και εγκαινίασε ο ίδιος (παιδικό σταθμό, προσθήκη 2ου Γυμνασίου, γήπεδα και χλοοτάπητες, κ.λ.π.)
• Την ακύρωση του κοινωνικού έργου του Δήμου με την διακοπή της λειτουργίας των δημοτικών ιατρείων και του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι»
• Τα καυτά θέματα που διαχειρίστηκε ο δήμος με ελεγχόμενη νομιμότητα, όπως τον διαγωνισμό για την προμήθεια λαμπτήρων led, την αυθαίρετη αγορά πινάκων ζωγραφικής, την κατάρρευση του κρηπιδώματος στην παραλία, τον ατέλειωτο κατάλογο με τις απ’ ευθείας αναθέσεις έργων, τον έλεγχο του ΣΔΟΕ στον δήμο μας…
• Την αδυναμία του Δημάρχου να δεχτεί την πολιτική κριτική και να απαντήσει με επιχειρήματα, πράγμα που διχάζει και διασπά αντί να συνθέτει και να ενώνει, όπως αρμόζει στο αξίωμά του. Δεν είναι έτσι δυνατόν να διοικηθεί ο Δήμος με το νέο εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής, που απαιτεί συνεργασία των παρατάξεων.
Κλείνοντας δεσμεύτηκε προσωπικά για όλα όσα προανέφερε και αναφέρθηκε στην μεγάλη ιστορία της παράταξης, την οποία σέβεται και τιμά και που σήμερα ανανεώνεται, σμίγοντας το παλιό με το νέο. Είπε χαρακτηριστικά: «η ιστορία της, είναι και η αξιοπιστία μας».
Εκτός των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξης, ήταν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη και φίλοι. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρουσία του π. Δημάρχου Βασίλη Ξένου. Επίσης διακρίναμε την Μαρία Νερούτσου Περιφερειακή Σύμβουλο, τον Γιώργο Παναγουλόπουλο και Ταξιάρχη Δήμου Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους. Να σημειωθεί ότι έδειξαν πολιτικό πολιτισμό και παρευρέθηκαν εκπροσωπώντας την παράταξη «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» η νυν επικεφαλής κ. Μπελιά Ελένη και ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Χαρίτος, οι οποίοι όταν κλήθηκαν να παραλάβουν κομμάτι από την πίτα μίλησαν με ευγένεια και χαμόγελο. Άλλωστε και ο Θάνος Ορφανός εξήρε την παρουσία τους και τη συνεργασία σε κρίσιμα θέματα του Δήμου Αλίμου.


[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 26 Ιανουαρίου 2019]

Scroll to Top